Udviklingen af Lagunestien er i en rigtig god gænge

Du kommer til at møde landmanden, historien og menneskene ved stien.

Lagunestien, der er en omkring 70 kilometer lang vandresti langs kysten mellem Korsør Station og Næstved Havn har i sine snart 30 år ført en hengemt tilværelse.

Men den skønne natur, hyggelige landsbyer og andre gode oplevelser er nu ved at blive undersøgt og beskrevet af projektmedarbejder Henrik Falch.

 • Jeg ser Lagunestien som et langt mødested. Et mødested, hvor gæsterne kan møde naturen, historien og de mennesker, der bor langs med ruten, siger projektmedarbejderen.
  Han har holdt møder med de store lodsejere, godserne langs med ruten for at forklare om projektet, og der er nedsat en følgegruppe med repræsentanter for Landudvikling Slagelse, Destination Sjælland, godsejerne, Slagelse Kommune og Skælskør Bykontor. Det er sidstnævnte, der står bag projektet.

Mød landmanden på marken

Lige nu er han i gang med at mødes med de forskellige lokalråd for at finde beskrivelser af historien, menneskene og naturen.

 • Jeg vil gerne have at gæsterne kommer til at møde fx landmanden, der kører på marken, eller tækkemanden, eller skoleklassen, der sidder i skolerne langs med ruten. Det vil jeg gøre med qr-koder og små korte videobidder eller tekst, som man kan skanne med enhver mobiltelefon, forklarer han.
  Det er håbet, at skolerne langs med ruten vil være med, så det er skoleeleverne, som er med til at optage videoerne.
 • Jeg er altid blevet klogere, når jeg har set tv-avisen for børn, fordi den er lavet på en måde, så alle kan forstå det. Derfor håber jeg, at ungerne vil være med sammen med deres lærer, siger han.
  Qr-koderne skal placeres på stolper langs med ruten efterhånden som der er noget nteressant at fortælle om.

Beskrivelser på papir og skærm

Når udviklingsprojektet er slut til næste sommer, skal der også være kort og beskrivelser på papir, skilte langs ruten og på hjemmesiden, www.lagunesti.dk

 • Jeg arbejder på at skaffe beskrivelser til hvert lokalområde. Her skal også være forslag til endagsrundture, overnatning og andet interessant for dagsgæster i bil og for de, der går hele turen på de flade fødder. Der bliver også et samlende kort over hele turen, så man kan danne sig et overblik, fremhæver Henrik Falch.
  Se mere på www.lagunesti.dk
  Udviklingen af Lagunestien er støttet af Landudvikling Slagelse, Friluftsrådet og Slagelse Kommune

Kontakt

Kontakt