Lagunestien – Kom med på tur

Gå hele dagens rute eller tag en veteranbus noget af vejen.

Søndag 10. juli mellem 11 og 17 bliver der vældig aktivitet på den smukke vandrerute Lagunestien, på den del af ruten, der er mellem Skælskør og Bisserup med mødested i landsbyen Ørslev.

Man kan begynde turen enten i Skælskør eller Bisserup fra klokken 11. Herfra kan du også tage en gratis veteranbus et stykke af vejen, og starte længere ude på ruten, hvis man ikke vil gå så langt. Bussen kører fra de to startsteder og retur tre gange i løbet af dagen, husk at få en gratis billet via hjemmesiden, inden turen begynder.

Lagunestien er skiltet med diskrete små blå skilte. Nogle steder vil der på dagen være sat ekstra skilte op for at sikre, at alle kan finde ruten. Du kan også hente den til din telefon via www.lagunesti.dk. Fodslaw Slagelse og Slagelse Bibliotekerne er med til at arrangere, og biblioteket har til denne dag sørget for lidt ekstra udfordringer på ruten. Her kan hele familien være sammen om at løse små quizzer, udfordringer og få viden i vores GPS-jagt – og man vælger selv, om man vil løse en, to eller alle udfordringerne. Det er let at deltage i jagten; det kræver bare en mobiltelefon med internet og GPS.

Hold hvil med viden halvvejs

Cirka halvvejs ligger landsbyen Magleby og her er kirken åben, så man kan få et hvil og se og læse om flyvergraven fra 2. verdenskrig. Ved byens gadekær vil detektorfører Johnny Mortensen stå og vise nogle af de flotte fund frem, som han har fundet på markerne mellem Magleby og Basnæs Gods.

Det er sjovt at tænke på, at der netop her langs vejen har været voldsom handelsaktivitet i jernalderen og i middelalderen.

Aktivt samlingspunkt i Ørslev

I Ørslev er der samlingspunkt og her kan du også møde biblioteket, der arrangerer forskellige aktiviteter for børn, mens de voksne kan blive vist rundt i landsbyen og få fortællingen om branden for 200 år siden, og andre spændende ting.

Selvfølgelig bliver der også fortalt om Sankt Hans Kilde, dansefrisen og Ørslev Kirkes betydning for helbredelse, den havde i middelalderen.

Bliver du sulten og tørstig sørger Venneforeningen til Bøgelunde Forsamlingshus for, at du kan få stillet begge dele. På pladsen kan du også få en let massage af læggen af Shila Wolf fra Bliv Fri, der også har relevante produkter med fra Forever Living.

På dagen man du også – for egen risiko – kravle en tur op i kirketårnet og nyde udsigten og det skønne vestsjællandske landskab.

Deltag i gps-jagten

For at deltage i gps-jagten åbner du nedenstående link og klikker på den store grønne bjælke ”Play this quiz”.
Dernæst giver du dit hold et navn og tilknytter eventuelt en mail.
Klik på start og så er I i gang.
I kan på kortet se hvor alle posterne gemmer sig, men skal være i en radius af 50 meter før den kommer op på jeres telefon.
Posterne kan løses i vilkårlig rækkefølge – og I kan løse en eller alle lige som I har lyst til.
Når I har løst de poster I vil kan I afslutte quizzen.
Husk, du skal give tilladelse til brug af lokalitet og kort på din telefon.Find busplanen, ruten og mange flere praktiske oplysninger på Lagunestiens hjemmeside lagunesti.dk eller på Facebook Lagunesti.

Kontakt

Kontakt