Gå ud ad Lagunestien- kør veteranbus hjem er afholdt

Landdistriktspuljen har givet et tilskud, så vi kan blive kørt hjem i veteranbus den 30. april og 14. maj.

Tak til alle de mange energiske vandrere, der gik med på begge ture.

Korsør/Skælskør: Når Lagunestien søndag den 30. april inviterer til en vandretur fra Korsør Havn til Skælskør Havn skal du ikke længere tænke på, hvordan du kommer tilbage til udgangspunktet.

 – Vi har fået støtte til veteranbusser, så vi kan blive kørt tilbage til Korsør i en af Danmarks Busmuseums veteranbusser, fortæller daglig leder af Skælskør Bykontor, Anne Gudiksen.

Pengene kommer fra Slagelse Kommunes landdistriktspulje. Der er veteranbus retur fra vandrearrangementet den 30. april og igen den 14. maj, når vandreturen går fra Skælskør Havn til Bisserup Havn langs Lagunestien.

Starten fra Korsør Havn bliver krydret med en ekstra oplevelse, for her vil Sydbanks kunderådgiver Linda Brünner for lokal og erhverv i Sydbank i Slagelse overrække 50.000 kroner på vegne af Trelleborg Fond.

Linda Brünner vil gå med på de cirka 20 km smukke vandretur langs med Storebæltskysten ned til Skælskør.

Her kan hun og alle de andre høre mere om udviklingsprojektet for Lagunestien fra projektmedarbejder Henrik Falch, der i mere end et år, har arbejdet med at indsamle viden om området, holdt møder med lokalråd og andre interessante foreninger langs Lagunestien. Det er blevet til en hel del materiale, som gæsterne på stien kan finde ved at skanne qr-koder, som er ved at blive sat op på pæle, udsmykket med keramiksten, som gæsterne ved sidste års keramikfestival udsmykkede.

Korsør Skælskør

 – Vi begynder turen på Caspar Brands plads ved Korsør Havn klokken 9.00 den 30. april, og efter cirka 20 kilometer, når vi frem til Skælskør Havn, fortæller projektmedarbejder Henrik Falch.

Undervejs vil han og dagligleder af Skælskør Bykontor, Anne Gudiksen fortælle om, hvor langt de er nået med at udvikle oplevelser og informationer langs med Lagunestien.

Der bliver et par indlagte pauser, hvor den medbragte madpakke kan fortæres og en, hvor du vil få serveret en gratis kop kaffe/te med lidt sødt til.

Turen bliver gået med cirka 5 km i timen i samlet flok.

 – Vandreturene er ikke handikapegnet, fortæller Henrik Falch og fortsætter: Underlaget på denne tur er både asfalt, sand og skovveje, så det kræver fornuftigt fodtøj.

Når alle er kommet frem til Skælskør Havn, kører veteranbussen fra Danmarks Busmuseum deltagerne tilbage til Caspar Brands plads i Korsør.

Skælskør Bisserup

Den 14. maj fortsætter turen ad Lagunestien fra Skælskør Havn og følger ruten til Bisserup Havn. Her er underlaget en blanding af asfalt og skovveje. Denne tur er nogle kilometer længere, cirka 23 km i alt.

 – På denne del af Lagunestien har vi sluppet Storebælt og kommer nu ud til dobbeltkysten, der er meget interessant. Her er fred og ro til et meget afvekslende dyreliv og så er der også her fantastisk smukt, forklarer Henrik Falch.

På denne tur kommer deltagerne forbi hele fire godser, så markerne er præget af herregårdslandskabet med store marker, mange små remiser til vildtet og smukke gamle herregårdsbygninger.

På denne tur bliver der også pause til at spise den medbragte madpakke, samt servering af en gratis kop kaffe/te med lidt sødt til.

Turens mål er Bisserup Havn, hvor Danmarks Busmuseum igen stiller med en bus, som transporterer deltagerne retur til Skælskør.

Der er tilmelding til begge ture, så vi kan være sikre på, at der er plads i bussen, og kaffe/te nok til alle.

Se mere på www.lagunesti.dk/lagunestien-fra-havn-til-havn

Hvis det stormer eller der er udsigt til skybrudslignende vejr kan turene blive aflyst.

Arrangørerne forbeholder sig ret til at ændre i programmet.

Kontakt

Kontakt